Aantal woninginbraken sinds 2012 gehalveerd

26 februari 2020|geplaatst door: Mediakanjers

Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2012 gehalveerd is, blijft het noodzakelijk dat elke bewoner de woning goed beschermt tegen inbrekers. Een groot deel van de Nederlandse huishoudens heeft nog steeds een achterdeur of schuurdeur die eenvoudig is open te maken. In 2019 was het 43.000 keer, terwijl het zeven jaar geleden nog het dubbele was, namelijk 92.000.

Een wildvreemde die je huis openbreekt…

Het blijft een nare gedachte, dat een wildvreemde je eigen huis probeert in te breken. Een plek waar jij je veilig moet voelen met je partner, je kinderen en bovenal waardevolle spullen. Toch zijn de meeste huishoudens in Nederland zich er niet van bewust, dat een inbraak via een deur nog steeds één van de meest gebruikte technieken is om binnen te komen.

“Inbrekers zien exact waar het wel of niet kan, en als ze willen komen ze er altijd in.”

Beangstigend maar waar. Als een inbreker ’s nachts op zoek is naar een plek om in te breken en een deur ziet die perfect is om in te breken, dan is het te laat. Waar? Dat maakt niet uit, ze zien het altijd. De kennis van professionele inbrekers reikt verder dan wij mensen kunnen bevatten. Wij lopen onnodig risico door het gebruik van verouderde deuren die er al tientallen jaren inzitten. Simpele en eenvoudige tips die je zelf kunt uitvoeren blijven liggen, zoals het inbouwen van dievenklauwen of extra sloten aan de boven- en onderkant.

Wat ga jij er aan doen?

Dus.. wat ga jij er aan doen om het aantal woninginbraken nog verder te verlagen? Loop eens rond het huis en bekijk via welke onopvallende wegen inbrekers bij jouw woning kunnen komen. Bekijk de deuren eens kritisch en vervang tijdig slappe sloten voor stevige nieuwe, inclusief dievenklauwen. Laat je voorlichten door een expert en kom in contact.

Bel mij terug

Een vraag stellen

Video