Een inbraak voorkomen met kerntrekbeveiliging

26 februari 2021|geplaatst door: Tuqr Haaksbergen

Onder inbrekers is het helaas nog steeds een populaire methode om de voordeur of achterdeur van een woning, appartement, winkel of zelfs bedrijfspand open te maken: kerntrekken. Voor het kerntrekken gebruiken inbrekers standaard gereedschap, waarmee ze het slot binnen enkele seconden kunnen forceren. Zo eenvoudig als zij binnenkomen kun jij je daar ook tegen beschermen. Hoe het werkt en wat je ertegen kan doen, lees in je in dit blog.

Een boormachine, schroef en een klauwhamer: kerntrekken

Bij kerntrekken gebruikt de inbreker een boormachine om een standaard schroef in het cilinderslot van de deur te boren. Daar waar jij de sleutel in het slot steekt om de deur open te draaien, schroeft de inbreker precies een stevige schroef die zich vastzet. Met behulp van een klauwhamer of andere hefboom gereedschap trekt de inbreker aan de schroef, waarmee de cilinder (samen met de schroef) naar buiten wordt getrokken. Het andere deel van de cilinder wordt naar binnen geslagen. Het enige wat nog rest is het omdraaien van het slot.

Tekst gaat verder onder de video

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging installeren

Om je te beschermen tegen inbrekers kun je kiezen voor een anti-kerntrekcilinder. Dit is een versterkte cilinder die een trekkracht van circa 1500 kg kan weerstaan. Zo is het uittrekken voor de inbreker al moeilijker gemaakt en zal zijn kans van slagen kleiner zijn dan een gewone cilinderslot.

Een modernere oplossing is het kiezen voor een kerntrekveiligheidsbeslag. Het extra stevige beslag wordt geplaatst vanuit de binnenkant van de deur, waardoor de inbreker aan de buitenkant geen schroef in het cilinderslot kan draaien. Hierdoor kan de inbreker niet eens één poging doen om het slot te forceren door middel van kerntrekken.

Bij 90% van de inbraken gebruikt de inbreker de kerntrekmethode om naar binnen te komen. Zorg daarom dat je kiest voor een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging om er zeker van te zijn dat ze niet binnenkomen. Je herkent het veiligheidsbeslag aan een langwerpig blokje met ronde randen dat vastzit op het schild van het profiel.

Kerntrekbeveiliging bij een DOMUS DOOR

Het is vanzelfsprekend dat er steeds meer innovatieve deuren op de markt worden gebracht die standaard voorzien zijn van de juiste kerntrekbeveiliging. Het aantal inbraken stijgt nog steeds en daarom is het verstandig te kiezen voor één deur die jou beschermt tegen alle mogelijke inbraakmethodes. De DOMUS DOOR is standaard voorzien van hoogwaardig veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging en is hiermee de veiligste deur van Nederland!

Deuren vervangen? Laat ons jou overtuigen waarom een DOMUS DOOR de meest veilige deur is die jij kunt kiezen. Neem vrijblijvend contact met ons op en kom in contact met een expert.

Bel mij terug

Een vraag stellen

Video