5 minuten

4 tips voor woningcorporaties

26 februari 2020|geplaatst door: BPZ Assen

Als woningcorporatie ben je voortdurend bezig om het woongenot van de bewoners te vergroten. Zowel kosten als veiligheid staan voorop. Je wilt een zo goed mogelijke kwaliteit, tegen een zo eerlijk mogelijk prijs. Overweeg je als corporatie te investeren in nieuwe deuren, dan hebben wij een paar tips.

1. Een degelijk product leeft langer.

Er is een duidelijk verschil in kwaliteit en dus in de levensduur van een product. Bij een kwaliteitsproduct ligt de prijs hoger, omdat het naar alle waarschijnlijkheid betere materialen bevat. De kans dat het product langer ‘leeft’ ligt vele mager hoger dan wanneer het product bestaat uit lage kwaliteit. Natuurlijk zijn er voorbeelden van goedkope producten te vinden die het nog steeds goed doen. Alleen weet je dat van tevoren niet helemaal zeker. Kies er daarom voor om goed te kijken naar de degelijkheid van een product en hoe hoog de kans is dat het binnenkort weer vervangen moeten worden.

2. Het totaalelement werkt altijd.

Losse onderdelen vormen tot een element, dat altijd veilig moet zijn, werkt niet. Als je zeker wilt weten dat het element goed werkt en vooral lang mee moet gaan, is het kopen van een totaalelement voor de hand liggend. Dit betekent dat de deur en het kozijn uit één element moet bestaan tijdens het monteren. Het belangrijkste van het totale element, is dat het gecertificeerd is voor alle losse onderdelen, alsook het totaal geteste element.

3. Goede producten komen met goede voorwaarden.

Vraag altijd naar de voorwaarden die komen bij het product. Service en montage zijn daar één van. Zeker als het veilig moet zijn, is het een must om de voorwaarden goed te bespreken, voordat de deur wordt aangeschaft en gemonteerd. De veiligheid van een deur kan komen te vervallen als de deur niet op de juiste wijze is gemonteerd. Ook wanneer onderhoud gedaan moet worden aan de deur, moeten voorwaarden worden afgesproken.

4. Je voldoet aan de klachten van de bewoner.

Met de juiste deur voldoe je standaard aan de voorwaarden van een bewoner, als het gaat om veiligheid en geluid. Één van de meest voorkomende klachten is geluidsoverlast. Een deur die geluidswerend werkt is al een oplossing op zich. Als de deur ook voldoet aan overige eisen, waaronder brandwerendheid, dan voorkom je als woningcorporatie een hoop klachten met één weloverwogen keuze.

Bel mij terug

Een vraag stellen

Video