Radisson Red Hotel

Kaapstad

Toerisme groeit wereldwijd, vooral op populaire bestemmingen. Overal schieten nieuwe hotels als paddestoelen de grond uit! Dit is ook aan de andere kant van de wereld te zien: in Kaapstad, in de opwindende havenmetropool aan de voet van de Tafelberg. De Rezidor Hotel Group opende onder het nieuwe “Radisson Red” -label een spraakmakend 4-sterrenhotel met een modern interieur. Het is een gebouw met uitdagende eisen: veel gasten in een kleine ruimte die moeten worden verzorgd, maar toch willen genieten van rust en stilte en het gebouw ook in geval van nood snel moeten kunnen verlaten. Dit betekent dat deuren bijzonder belangrijk zijn.

De taak.

Het “Radisson Red” in Kaapstad is een hotel dat is afgestemd op de behoeften van veeleisende gasten, met nauwkeurig afgestemde deuroplossingen. Vanwege de blootgestelde havenlocatie wordt geluidsisolatie vooral belangrijk. De spectaculaire locatie in het gebied van de oude graansilo’s is een nieuwe, stedelijke omgeving, ontwikkeld in de directe nabijheid van de haven. Het heeft een keerzijde, namelijk hoge geluidsniveaus overdag en ’s nachts. De hotelplanners kozen de DOMUS DOOR omdat ten eerste het volledige gevraagde dienstenpakket geleverd kon worden en ten tweede een echte partner bleek te zijn door technische ondersteuning ter plaatse te bieden.

  • De valdorpel biedt bescherming tegen rook en verbetert de geluidsisolatie. Daarnaast is hij bijzonder duurzaam omdat hij niet constant over de grond sleept/glijdt.
  • Stilte, ook bij het sluiten van de deur: de speciaal gevormde vergrendeling bevordert vrijwel geruisloos het sluiten van de deur.
  • 252 kamerdeuren met deurdranger en spionoog – en duidelijke kamernummers
  • Een tweevleugelige brandwerende deur verdeelt de gangen en geeft de vluchtroute aan met borden voor nooduitgangen in geval van brand.

De oplossingen.

Deuren met een hoge geluidsisolatie (40 tot 44 dB) zorgen voor rustige kamers, ondanks de lawaaierige omgeving. Sommige suites vereisen een nog hogere standaard: twee deuren die als toegangsdeuren achter elkaar zijn gemonteerd om elk geluid buiten te houden. Alle 252 kamerdeuren zijn appartementsdeuren met spionoog en valdorpel, volgens FSA 62 met 60 minuten brandwerendheid. Bescherming op viersterrenniveau: deze deuren zijn bestand tegen rook, geluid en vuur.

Altijd de juiste oplossing bij de hand.

Praktische voordelen van de Domus Door, zoals de eenvoudige hoogteverstelling (3D scharnieren) die een snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt, waren factoren voor de keuze van deze deur. Met een totaalvolume van 567 deuren werd al snel duidelijk dat aan verdere criteria moest worden voldaan. Daarom was het noodzakelijk om de optimale oplossing te bieden voor alle verschillende vereisten:

  • Uitstekende geluidsisolatie door achter elkaar geplaatste toegangsdeuren.
  • Glazen inzetstukken binnen de brandwerende deuren bieden een duidelijk zicht in de gangen.
  • Brandbeschermingsluik in Radisson Red.

Hoewel het project veel deuren en een breed scala aan specificatie-eisen had, wilden de hotelplanners met slechts één leverancier samenwerken. Domus Door slaagde omdat het kon voldoen aan de vereisten voor producten en vanwege het deskundige en uitgebreide advies dat werd verleend.

Hier heerst functionaliteit: technische ruimtes zijn uitgerust met betrouwbare beveiligingsdeuren. Multifunctionele deuren met ventilatieroosters zorgen voor veiligheid in de kelder. Zelfs buitendeuren, zoals de ingang van het personeel, zijn gedeeltelijk uitgerust met patrijspoort.

Bel mij terug

Een vraag stellen

Video