Brandvertragendedeur?

Een brandvertragende deur of branddeur beschermt iedereen tegen het indringen van brand tijdens het verlaten van het gebouw. Door kantoren, hotels, datacenters of appartementen te voorzien van brandvertragende deuren worden levens gered. Benieuwd naar de veiligste brandvertragende deur van Nederland? Bekijk onze video!

Video bekijken
Rookwerend
Beschermt jouw longen tegen inademen van rook.
Brandwerend
Brand is niet altijd te voorkomen, wel te vertragen.
Geluidswerend
Geen gezoem of harde geluiden zullen jou storen.
Inbraakwerend
Altijd en overal veilig tegen vervelende indringers.

Kom in contact met een expert!

Heeft u interesse in onze brandvertragende deur? Stel direct uw vraag of laat u persoonlijke terugbellen.

Wij nemen vrijblijvend contact met jou op.

Brandvertragende deuren met brandklasse A

Onze brandvertragende deur voldoet aan brandklasse A. Dit betekent dat de deur, inclusief de materialen, tegen een hoge vuurbelasting kunnen. Het bouwbesluit stelt dat de deuren minimaal moeten zijn voorzien van brandklasse B om te voorkomen dat brandbaar materiaal een snelle branduitbreiding over een grote oppervlakte veroorzaakt.

De DOMUS DOOR is zeer geschikt als brandvertragende deur en past binnen het meest recentelijke Bouwbesluit. Alle onderdelen van de deur waaronder de scharnieren, sloten, rails en het deurbeslag zijn veilig verklaard. De branddeur is met succes getest volgens de laatste Europese regelgeving.

Montage is belangrijk voor de werking van brandvertragende deuren

Het monteren van een brandvertragende deur heeft een prioriteit. Wanneer de deur niet op de juiste manier is gemonteerd kan het zijn werking verliezen. Dit betekent dat de deur op zichzelf brandwerend is maar het kozijn gevoelig is voor brand. Het risico ontstaat dat het testrapport ongeldig wordt verklaard. De verzekeraar zal dan niet overgaan tot het uitkering van de schadevergoeding omdat er geconstateerd is dat de montage van de brandvertragende deur niet juist is uitgevoerd.

Let daarom op bij het plaatsen van een branddeur dat altijd de juiste testrapporten bij de juiste type branddeur wordt geleverd. Ook kan de garantie op een branddeur komen te vervallen als het niet volgens de handleiding is gemonteerd.

Bel mij terug

Een vraag stellen

Video