Wat is een branddeur?

Brand of vuur kan soms niet worden voorkomen maar een veilige bescherming daarentegen wel. Een branddeur wordt ook een brandvertragende deur genoemd en biedt voor 30 minuten, 60 minuten of 120 minuten bescherming tegen de inwerking van vuur. Door ruimtes te voorzien van branddeuren ontstaat een veilige vluchtroute voor personen om het pand te verlaten.

Video bekijken
Rookwerend
Beschermt jouw longen tegen inademen van rook.
Brandwerend
Brand is niet altijd te voorkomen, wel te beperken.
Geluidswerend
Geen gezoem of harde geluiden zullen jou storen.
Inbraakwerend
Altijd en overal veilig tegen vervelende indringers.

Kom in contact met een expert!

Heeft u interesse in de veiligste deur van Nederland? Stel direct uw vraag of laat u persoonlijke terugbellen.

Wij nemen vrijblijvend contact met jou op.

Alle testnormen en veiligheidseisen van een branddeur

Elke branddeur moet voldoen aan Europese regelgeving en wordt uitgedrukt in classicifacties. De DOMUS DOOR voldoet alle gestelde eisen namelijk EN1634-1, EW60 en EW120 op het gebied van brandwerendheid. Dit betekent dat de deur als totaalelement is getest volgens de Europese eisen. Onderdelen van de deuren zoals scharnieren, sloten, rails en het deurbeslag zijn brandveilig. Om ervoor te zorgen dat in een vluchtroute, met de status Extra Beschermende Vluchtroute (EBV) geen brand kan uitbreken, stelt het Bouwbesluit zware eisen aan de materialen van een branddeur. De branddeur beschikt daarom over brandklasse A. Daardoor is de DOMUS DOOR zeer geschikt voor toepassing in extra beschermende en veiligheidsroutes.

Onderhoud en monteren van een branddeur

Er zijn strenge regels verbonden aan het monteren van een branddeur in bijvoorbeeld kantoren, appartementen, woningen en datacenters. Wanneer een branddeur niet op de juiste wijze is gemonteerd kan het testrapport ongeldig worden verklaard en vervalt de veiligheid. Het is daarom belangrijk dat het plaatsen van een branddeur door een specialist wordt uitgevoerd. Hiermee wordt voorkomen dat bij schade door brand de verzekeraar kan doen besluiten niet uit te betalen. Let daarom op bij het plaatsen van een branddeur dat altijd de juiste testrapporten bij de juiste type branddeur wordt geleverd. Ook kan de garantie op een branddeur komen te vervallen als het niet volgens de handleiding is gemonteerd.

Bel mij terug

Een vraag stellen

Video